OMSCHRIJVING

Dezelfde imponerende looks als z’n carbon broertjes, maar dan verpakt in modern aluminium: als je de looks van de SLR-serie van BMC wel kunt waarderen, heb je aan de ALR-versie een uitstekend alternatief. Qua uitstraling doet-ie niet onder voor de alleskunners uit de BMC-stal, terwijl het gebruik van aluminium het tot een heel bereikbaar model maakt. In de uitvoering met Shimano 105 ten minste, want je kunt ook gek doen: met de BMC Teammachine ALR Disc One, die de luxe van SRAM Force eTap AXS biedt.

Aluminium is in wielerland al lang niet meer het materiaal dat het ooit was. De nieuwe aluminiumkwaliteiten doen in gewicht vaak niet eens meer onder voor de goedkopere carbonsoorten. ‘Hydroformen’ stelt fietsenfabrikanten bovendien in staat om materiaal rondere vormen mee te geven. Maar vooral de rijkwaliteiten zijn merkbaar verbeterd.
Zeker met de Teammachine ALR heb je een fiets onder de kont die opvallend schokbestendig is. Dat maakt het - ondanks de wat diepere zit die past bij een echte racer - tot een model voor een snel rondje, maar ook een toertocht die de 100 kilometer te boven gaat.

Teammachine ALR: design

Je hebt gelijk als je vooral valt voor het design van de Teammachine. De kaarsrechte lijnen, de schuine buis met een ongekend grote diameter, de verlaagde zitbuis: stuk voor stuk elementen die de Teammachine er ook in aluminium doen uitspringen. Des te indrukwekkender is het om te zien dat de weegschaal (voor de Disc One) niet verder komt dan maar 8,4 kilo.
Met de Teammachine ALR Disc One heb je de meteen de nieuwste schakeltechnologie in huis: elektronisch, met gebruikmaking van de SRAM Force eTap AXS groep in 2 x 12-uitvoering. Hydraulische remmen zijn uiteraard inclusief om de Mavic Open Pro UST wielen tot stilstand te brengen.

Om de prijs voor een grote groep liefhebbers aantrekkelijk te houden, heeft BMC gekozen voor Shimano’s 105 groep. Die heeft schakeleigenschappen die dicht tegen Dura Ace en Ultegra aanzitten. Verschil is er eigenlijk écht alleen in de finesses, waaronder het gewicht.

‘Full’ 105 op Teammachine ALR

Plezierig is dat BMC geen onderdelen van de 105-groep heeft vervangen door goedkopere alternatieven. Je hebt dus ook de betrouwbaarheid van de Shimano-discs, als je kiest voor de ALR-versie met schijfremmen. Dat maakt deze ALR tot misschien wel de Teammachine-variant met de meest gunstige balans tussen prijs en kwaliteit. Temeer omdat ook de overige onderdelen gekozen zijn met het oog daarop. Wielen bijvoorbeeld, met de RS-170.

Met een frame van deze kwaliteit heb je altijd de zekerheid dat een upgrade van de wielset geen verkeerde investering is. Het is een fiets die je met goed fatsoen over de klinkertjes kunt jagen tijdens de Westlandse criteria, maar die ook voor alledaags gebruik een grote glimlach op je gezicht tovert.

€ 3.999,-

Beschikbaar Artikelnr.: 14876
Soort: Racefiets
Frame: Uni
Framehoogte: 60 cm
Wielmaat:
Kleur: Brushed
Gewicht:
Modeljaar: 2020 (nieuw)
Garantie:

VS Cycling
Sand-Ambachtstraat 78
2691 BR 's-Gravenzande
Tel: (0174) 42 22 55
E-mail: info@van-scheijndel.nl
Website: //www.van-scheijndel.nl Deze link opent een nieuw venster...

Wenst u meer informatie over deze BMC Teammachine ALR DISC ONE (Force AXS HRD) bru blk c?
Vul onderstaand formulier in en klik op de knop "Verzenden". VS Cycling zal dan contact met u opnemen.

[De velden met een * zijn vereist]

 

 


PDF Printkaart   Doorsturen   Alle fietsen van deze winkel tonenBIJ DEZE FIETS

Aanbieder:
VS Cycling

Fabrikant / importeur:
BMC
https://www.bmc-switzerland.com/

PDF Printkaart
Klik hier om een printkaart in PDF-formaat te downloaden die u vervolgens kunt bekijken en afdrukken.

Doorsturen
Stuur een link naar deze fiets aan een vriend of kennis.

Alle fietsen van deze winkel
Bekijk alle fietsen van VS Cycling.