Handige links

Hier vindt u interessante links naar bijv. fietsroutes, fietsvakantie, fietsnieuws, fietsclubs, tijdschriften, startpagina's voor fietsers, etc.
De links openen zich in een nieuw venster.


Fietscampagnes

Fiets naar je werk Deze link opent een nieuw venster...
Fiets naar je werk stimuleert het fietsen in het dagelijkse verkeer om het milieu en de gezondheid van de mensen te verbeteren.


Fietsinformatie

Fietsberaad Deze link opent een nieuw venster...
Het Fietsberaad is een kenniscentrum voor fietsbeleid. De doelstelling van het Fietsberaad is de ontwikkeling, verspreiding en uitwisseling van praktijkgerichte kennis voor fietsbeleid. Uitgangspunt is de kennisbehoefte van medewerkers, bestuurders en volksvertegenwoordigers van decentrale overheden.

Fietsenpagina.nl, alles over fietsen Deze link opent een nieuw venster...
Fietpagina.nl, voor al uw interesses over fietsen en de fiets zelf. Deze website barst van de informatie over fietsen, fiets routes, fietsgeschiedenis en nog veel meer. Ook vindt u hier informatie die u nuttig kunt gebruiken bij het uitkiezen van een fiets!

Stichting Landelijk Fietsplatform Deze link opent een nieuw venster...
Coördinatiepunt voor promotie en belangenbehartiging van het recreatieve fietsen in Nederland. O.a. de ANWB, Fietsersbond, NTFU en RAI/Stichting Fiets! zijn hierin vertegenwoordigd. Het Fietsplatform heeft een netwerk van Landelijke Fietsroutes (LF-routes) ontwikkeld. Verder is het de samensteller van de Fietsideeënkaart.

Ligfiets.net Deze link opent een nieuw venster...
Een van de meest uitgebreide en informatieve websites op het gebied van ligfietsen. Met nieuws op de voorpagina, veel informatie over diverse onderwerpen. Ligfietsen, onderdelen enzovoort. Ligfiets.net is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Human Powered Vehicles, NVHPV.

Mountainbike.nl Deze link opent een nieuw venster...
Mountainbike.nl is een site voor de échte mountainbike fanaat. Hier vind je nieuws, routes, links, landen info, foto's en nog veel meer.

Nationaal Fietsmuseum Velorama Deze link opent een nieuw venster...
Het Nationaal Fietsmuseum VELORAMA (aan de Waalkade te Nijmegen en het enige fietsmuseum dat Nederland rijk is), herbergt een schat aan informatie, compleet met zo'n 250 echte, antieke exemplaren. Een lust voor het oog, voor alle generaties fietsliefhebbers.


Fietsreizen / reportages

Onderweegs in Italië Deze link opent een nieuw venster...
Passie voor Italië is wat Onderweegs drijft, en dat willen wij delen. Laat u meenemen in ons Bel Paese (mooi land) met de fietsvakanties die wij met zorg hebben samengesteld voor u.

ON26 fietsen, reizen en fotografie Deze link opent een nieuw venster...
Ontstaan door passie van fietsen, reizen en fotografie. Een site vol Mountainbike- en fietsfotografie uit alle delen van de wereld.


Fietsroutes

Fietsen in Nederland: de mooiste fietsomgevingen in Nederland Deze link opent een nieuw venster...
Het is geen nieuws dat Nederland een van de fietsvriendelijkste landen ter wereld is. De fietspaden zijn perfect voor zomerse uitstapjes en bijna elke bezienswaardigheid in Nederland is omringd door goed onderhouden fietspaden, wat betekent dat fietsers nooit ver weg zijn van hun volgende fietsavontuur. Ons kleine kikkerlandje telt zo’n 35.000 km aan fietspaden die immens populair zijn bij zowel toeristen als de lokale bevolking en niet alleen voor de zeer fitte of sportieve fietsers. Van zandduinen en kastelen tot windmolens en tulpenvelden, we stellen drie prachtige fietsomgevingen met de mooiste landschappen van Nederland voor.

Mooi Friesland Deze link opent een nieuw venster...
Wie wel eens in Friesland of Fryslân is geweest weet hoe mooi de natuur in deze provincie is. Fietsen in Friesland is daarom ook een bezigheid die niet snel zal vervelen! Geniet van het platteland, ga door de bossen of pak een fietstocht langs de meren.

RoutesInBrabant.nl Deze link opent een nieuw venster...
Het startpunt voor een mooie fietstocht door het Brabantse landschap of lekkere wandeling op de hei. Ook voor een mooie mountainbike-, ruiter- of vaarroute kun je hier terecht.

Maastricht-Biking Deze link opent een nieuw venster...
Maastricht-Biking is een klein en vriendelijk bedrijf dat is gespecialiseerd in Mountain-Bike tochten, fietsweekenden en fietsvakanties in de wijdere omgeving van Maastricht.

MTBroutes.nl Deze link opent een nieuw venster...
MTBroutes.nl biedt een complete overzicht van alle Nederlandse Mountainbikeroutes. Naast een overzicht van alle routes vindt u op deze website ook extra routeinformatie, routekaarten, routenieuws en de MTBroute Top 10.

Fietsen Eén Twee Drie, alles over fietsen en fietsroutes Deze link opent een nieuw venster...
Volledig beschreven fietsroutes per provincie en per plaats in Nederland en België, volledig beschreven fietsroutes per land wereldwijd.

Fietspad.nl Deze link opent een nieuw venster...
Honderden gratis fietsroutes in zowel binnen- als buitenland. Veel handige tips, reisverhalen en nog veel meer!

Fietsroutenetwerk VVV Deze link opent een nieuw venster...
Sinds de opening van het fietsroutenetwerk in juni 2001 is Eindhoven fietsstad bij uitstek. Aan de hand van het unieke 'knooppuntensysteem' stelt u onbeperkt uw eigen fietsroutes samen. Met Eindhoven als prima uitvalsbasis fietst u zo De Kempen en De Peel in. Fietsen in deze regio betekent ook afstappen, want nergens in Nederland vindt u zoveel terrasjes langs de routes!


Fietstechniek

De wetenschap van het fietsen Deze link opent een nieuw venster...
Waarom hebben fietsen voor op de weg dunnere banden dan mountain bikes? Wat zijn de beste materialen voor frames? Wat zijn de beste ontwerpen? Welke krachten voorkomen dat een fiets omvalt? Antwoorden op deze vragen en nog veel meer op deze leuke website.


Fietsvakantie

Goed voorbereid op fietsvakantie Deze link opent een nieuw venster...
Tips voor uw fietsvakantie

Bed & Bike Deze link opent een nieuw venster...
Vergelijk accommodaties voor fietsers in Europa. Deze accommodaties zijn speciaal ingericht om wielrenners, mountainbikers en recreatiefietsers met of zonder E-bike. Deze fietsaccommodaties bieden verschillende faciliteiten aan zoals fietsverhuur, fietsenstallling, wasserette en nog veel meer om een leuke fietsvakantie te hebben.

Go4Bike Deze link opent een nieuw venster...
Wil je graag fietsen in je vakantie, maar is het niet mogelijk of teveel gedoe om je eigen fiets mee te nemen? Heb je geen fiets bij je, maar zit je in een mooie omgeving om te fietsen en gaat het kriebelen? Go4Bike geeft een overzicht van professionele fietsverhuurders wereldwijd.


Organisaties

50plusplein.nl Deze link opent een nieuw venster...
Welkom op 50plusplein, een website toegesneden op informatie voor 50 plussers.

Fietsdiensten.nl Deze link opent een nieuw venster...
Fietsdiensten.nl wil het gebruik van de fiets voor het vervoer van goederen en personen bevorderen. Fietsdiensten.nl wil aantonen dat de fiets een goed alternatief is voor gemotoriseerd vervoer. In de binnenstad is de fiets vaak net zo snel of zelfs sneller dan de auto en in elk geval vriendelijker voor mens en milieu. Door meer gebruik te maken van de fiets blijft de stad leefbaar en bovendien toegankelijk voor het noodzakelijke autoverkeer.

Stichting ART Deze link opent een nieuw venster...
Stichting ART richt zich op diefstalpreventie van tweewielers. Stichting ART is samengesteld uit vertegenwoordigers namens consumenten (ANWB), producenten (RAI vereniging) en in tweewielers gespecialiseerde verzekeraars.

Stichting Landelijk Fietsplatform Deze link opent een nieuw venster...
Coördinatiepunt voor promotie en belangenbehartiging van het recreatieve fietsen in Nederland. O.a. de ANWB, Fietsersbond, NTFU en RAI/Stichting Fiets! zijn hierin vertegenwoordigd. Het Fietsplatform heeft een netwerk van Landelijke Fietsroutes (LF-routes) ontwikkeld. Verder is het de samensteller van de Fietsideeënkaart.

Nederlandse Toer Fiets Unie Deze link opent een nieuw venster...
De Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) is dé overkoepelende organisatie van toerfietsverenigingen in Nederland.

Fietsersbond Deze link opent een nieuw venster...
De Fietsersbond is met 33.000 leden, 130 plaatselijke afdelingen en ruim 20 medewerkers de grootste belangenvereniging voor fietsers in Nederland. De Fietsersbond komt op voor de belangen van fietsers.


Tijdschriften / magazines

De Wereldfietser Deze link opent een nieuw venster...
Het tijdschrift De Wereldfietser / De Vakantiefietser verschijnt vier maal per jaar. Elk nummer staat vol leuke en boeiende verhalen en reisverslagen over het reizen per fiets, zowel ver weg als dichter bij huis (Europa).

Toeractief Deze link opent een nieuw venster...
Wandelend of fietsend genieten van de mooiste plekjes in Nederland. Toeractief is een unieke combinatie van een magazine en een handig routeboekje boordevol eigen wandel- en fietsroutes, sfeervolle reportages, handige tests en het laatste nieuws op wandel- en fietsgebied. Toeractief verschijnt zes keer per jaar.

Tijdschrift Fiets Deze link opent een nieuw venster...
Fiets verschijnt 12x per jaar en bevat o.m.: de nieuwste modellen, productinformatie: accessoires, onderdelen en kleding, fietsreizen in binnen- en buitenland, routetips, voeding en gezondheid, training, fietsonderhoud, doe-het-zelf, boeken.

Tijdschrift FietsActief Deze link opent een nieuw venster...
FietsActief verschijnt 6x per jaar en bevat o.m.: toeristische informatie Nederland, fietsen in het buitenland, fietsonderhoud, producttesten, evenementen, interviews en reportages, gezondheid, uitneembare routekaarten en beschrijvingen.


Heeft u zelf een interessante, informatieve link die een vermelding waard is?
Meld deze dan aan. (De redactie behoudt zich het recht voor irrelevante links niet te verwerken).

Meer info...
Batavus PACKD 3 3 versnellingen met Terugtraprem
Nieuwe stadsfiets, heren, 49cm
€ 749,-

Meer info...
Scott Scale 970
Nieuwe mountainbike, heren, 0cm
€ 1.399,- € 999,-


Meer info...
Union Tomahawk hr 57 21 versnellingen met Velgremmen
Gebruikte sporthybride, heren, 57cm
€ 400,-

Meer info...
Neptunus 2 E-Trapper Lighter
Gebruikte speciaalfiets, uni, 0cm
€ 6.500,-